Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij

Teamleider / Hoofddocent voor de opleiding Pedagogiek

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM) zoekt ten behoeve van de opleiding Pedagogiek op de campus in Nijmegen zo spoedig mogelijk een

Teamleider / Hoofddocent voor de opleiding Pedagogiek  0,8 fte

“In vertrouwen samenwerken aan leren en innoveren”

De opleiding Pedagogiek maakt samen met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) onderdeel uit van het Instituut Sociale en Pedagogische Studies (ISPS). Bij Pedagogiek worden ruim 1000 studenten opgeleid tot hbo-pedagoog. De opleiding speelt in op de actualiteit van ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren en opvoedingsvragen van ouders en opvoeders. Via moderne werkvormen leidt Pedagogiek haar studenten op tot kritische en ondernemende professionals voor functies in de jeugd- en gehandicaptenzorg, opvoedbegeleiding en -ondersteuning. De docenten en ondersteuners werken samen in resultaatverantwoordelijke teams. Uitgangspunt daarbij is dat de resultaten voor de teams helder gedefinieerd zijn en dat teams zelf verantwoordelijk zijn voor de manier waarop die behaald worden. Middelen en regelruimte worden zo decentraal mogelijk belegd. Aansturing en begeleiding van de teams gebeurt door een duo, bestaande uit de teamleider en de inhoudscoördinator. Beiden verzorgen voor een deel van de functie ook onderwijs.

De HAN streeft naar een diverse samenstelling van haar personeel om vanuit verschillende perspectieven het onderwijs en onderzoek vorm te geven.

Wat zijn uw werkzaamheden?
U vervult de rol van teamleider voor 0,6 fte. Ook verzorgt u onderwijs (0,2 fte). Uw werkzaamheden als teamleider bestaan uit het aansturen van bedrijfskundige processen, u stuurt de teamleden functioneel aan en u voert de resultaat- en ontwikkelgesprekken. U werkt aan taken en vraagstukken op het mesoniveau van de opleiding, van dagelijkse aansturing tot de strategische koers met betrekking tot de komende jaren. Dit zijn onder andere taken en vraagstukken op het gebied van financiën, personeelsbeleid, bedrijfsvoering, communicatie en kwaliteitszorg. U vormt een duo met de inhoudscoördinator. De inhoudscoördinator is primair verantwoordelijk voor de inhoud en de vernieuwing van het onderwijs. Samen met deze coördinator draagt u de principes van het werken in resultaatverantwoordelijke teams uit, u handelt hiernaar en neemt het team hierin mee. U stimuleert het resultaatgericht werken, het nemen van verantwoordelijkheid, het creëren van transparantie en het samen leren van fouten door reflectie. Als teamleider bent u (evenals de inhoudscoördinator) lid van het resultaatverantwoordelijke managementteam (MT) van de opleiding Pedagogiek. Afhankelijk van de samenstelling van het MT worden taken onderling verdeeld in portefeuilles.

Wat zijn uw kwaliteiten?
U hebt een academisch werk- en denkniveau en bent in het bezit van een relevante mastergraad. U hebt aantoonbare kennis van en werkervaring op het terrein van sociaal werk, in het bijzonder opvoeden en opgroeien. Het is een pre als u ook werkervaring hebt opgedaan in het hoger beroepsonderwijs. U hebt aantoonbare ervaring als leidinggevende. U bent goed in enerzijds het helder definiëren van de beoogde resultaten, kaders en spelregels en anderzijds in het procesmatig begeleiden/coachen van de teams en teamleden in het bereiken van die resultaten. Kennis van en ervaring met interculturaliteit en interculturele communicatie is een pre. U kunt verbinden en weet zichzelf in en ten opzichte van het team te positioneren. Uiteraard bent u zelf een uitstekende teamspeler en communiceert u helder in woord en geschrift

Wat bieden wij u?
Een uitdagende functie in een ambitieuze organisatie. Aanstelling vindt plaats voor een jaar. Een detachering vanuit uw huidige organisatie is bespreekbaar. U wordt aangesteld in de functie van Hoofddocent niveau 2. Afhankelijk van uw ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 5.301,29 (cao-hbo schaal 12) bij een fulltime aanstelling.  Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de HAN goede voorzieningen op het vlak van pensioen, ziektekosten, scholingsfaciliteiten, mobiliteit en ouderschapsverlof.

Wilt u meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kunt u in de week van 21 augustus t/m 25 augustus contact opnemen met mevrouw A. Laarman, Directeur ISPS, M 06-54 79 09 83 of met mevrouw J. Bruurs, Teamleider Pedagogiek, M 06- 55 29 10 87.

Hebt u belangstelling?
Herkent u zich in bovenstaand profiel en voldoet u aan de eisen? Klik dan vóór 28 augustus 2017 op de link onder aan deze advertentie om online te solliciteren. U kunt uw motivatiebrief richten aan mevrouw Laarman. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op andere wijze worden verstuurd, worden niet in behandeling genomen. Wilt u meer informatie over de sollicitatieprocedure voor deze vacature, dan kunt u contact opnemen met de Resourcedesk T 026 – 369 10 16.

Een assessmentonderzoek kan deel uitmaken van de procedure. 

Hebt u al een arbeidsovereenkomst met de HAN en hebt u interesse in deze vacature? Ga dan naar HAN-Insite en klik op 'Vacatures' om online te solliciteren.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Referentienummer:
GGM
Regio:
Gelderland
Sluitingsdatum:
27-08-2017
Startdatum:
01-09-2017
Locatie:
Nijmegen
Contactpersonen:
Letty Kuipers
Terug naar boven